News

Kunstschilder

Mr. Dai Giang Nguyen is een succesvol kunstenaar die zich heeft onderscheiden door het creëren en ontwikkelen van een nieuwe  kunstschool, bekend als het"Upside-Down-Art". In verband met deze innovatieve prestatie, heeft hij  het "Manifest van Upsidedownism" geschreven.

Geboren op 21 mei 1944 te Hanoi, Vietnam, de heer Nguyen begon te schilderen toen hij 7 jaar oud was. Hij ging
van 1966 tot 1968  naar de Hogeschool voor de Kunst in Hanoi, zijn geboortestad , hij voltooide er zijn studies met een graad van Associatie van Kunst. Hij kreeg de kans om zijn artistieke opleiding voort te zetten in de voormalige Sovjet-Unie, waar hij cursussen volgde in de Hogeschool voor Kunsten te Moskou van 1968 tot 1974 waar hij culmineerde als Bachelor in de Kunst. Later zijn carrière, emigreerde hij naar de Verenigde Staten, waar hij zich in 1988 aan de Universiteit van Washington in Seattle ingeschreven en er een jaar later  een graad  in de Kunst behaalde.

De heer Nguyen is het onderwerp van een aantal artikelen in vakbladen, maar  wordt
ook  opgenomen in de nationale en internationale biografische publicaties. Naast de erkenning als de uitvinder van Upsidedownism is hij ook de ontvanger van diverse andere onderscheidingen en prijzen. Upsidedownism draagt vol de westerse filosofie in verband met oosterse conceptie van het natuurlijke grond gepast. Dit is het fundament van UpsideDownism . (uit IFE)